Pretraga
Close this search box.

Ostale oblasti:

Advokat za IT pravo

Advokat za IT pravo vam pruža stručno tumačenje, analizu i pravnu podršku u svim izazovima i rizicima sa kojima se suočavate kao biznis koji posluje u okviru informaciono-tehnološkog sektora.

U čemu vam advokat za IT pravo može pomoći

Regulacije, norme i standardi koji oblikuju IT sektor u Srbiji doživljavaju burne promene poslednjih godina. Jedini koji mogu sigurno upravljati njima jesu oni koji poznaju internet pravo – ili koriste usluge IT advokata i IT kancelarija.

Advokat za IT pravo sačinjava analizu i interpretaciju novih zakona u IT sektoru, uz potpunu posvećenost klijentu kako bi obezbedio kompletnu pravnu zaštitu.

Licence za softver, implementacija softvera, outsourcing, Cloud i IT bezbednost – elektronsko poslovanje i IT delatnost spadaju pod zaduženja naše kancelarije.

Neke od najčešćih situacija u kojima vam treba advokat za IT pravo su:

 • Sačinjavanje ugovora o radu i/ili outsourcig-u
 • Sačinjavanje politike privatnosti
 • Tumačenje i razumevanje pravnih ograničenja uokviru sistema za Blockchain i Kripto valute
 • Pametni ugovori
 • Zaštita podataka na internetu
 • Enkrpcija
 • Pitanja vlasništva firme
 • Prebacivanje firme u drugu zemlju
 • E-trgovina, povezivanje web prodavnica i saradnja sa bankama
 • Zaštitu prava autora (zaštita žiga, patenata, programa, autorskih prava na aplikacije i video igare)
 • Saveti za Freelancer-e
 • Licence, NDA-e, i SLA-e
 • GDPR, I mnoge druge, zavisno od potreba vašeg posla

Pravna zaštita u eri digitalizacije

Prihvatanje digitalizacije je ključno za uspešan posao na internetu, ali se u Srbiji digitalne promene odvijaju prebrzo, pa internet pravo u našoj zemlji deluju pravno neuređeni usled nepoznavanja prava i obaveza u informatičkom sektoru.

Zbog toga je neophodno pažljivo prikupljanja podataka na internetu, i zakonsko korišćenje informacija koje neće kršiti ni autorska i duga prava krajnjeg potrošača, ali ni prava pojedinca ili kompanije koja podatke prikuplja.

SP Legal će vam pomoći da iskoristite prednosti digitalizacije, istovremeno minimizirajući pravne rizike. Pružamo pravnu podršku u najčešćim slučajevima IT sporova: tužbi vezanim za privatnosti podataka i GDPR, i u zaštiti intelektualnog vlasništva, bilo da se radi o patentima, autorskim pravima ili zaštiti brenda.

Trudimo se da ispratimo pravne promene u informacionim tehnologijama, kako bi bili sigurni da su i korisnik i pružalac IT usluge zaštićeni.

Pristup potpuno prilagođen vašim problemima

Sva pravna rešenja prilagođavamo specifično vašem poslovanju, zahtevima i problemima na tržištu. Vaša pravna bezbednost i zaštita su naša jedina briga.

Pozovite nas i kroz besplate telefonske konsultacije dođite do rešenja.

Budite zaštićeni u digitalnoj transformaciji stvarnosti, uz stručnost i podršku koju pruža IT advokat za internet pravo iz naše kancelarije.

Budite u toku sa promenama na digitalnom tržištu – SP Legal tima ima brza i precizna rešenja za vaše IT poslovanje u Srbiji.

Omogućićemo vam da svu energiju usmerite na rast i inovaciju, a ne na višednevno tumačenje i razumevanje zakona.

Uvek smo dostupni za konsultacije i pitanja. Pomoći ćemo vam da bolje razumete svoj IT biznis.

Treba vam pravna pomoć?